15-08-2022 – DEV UPDATE

Beste spelers,

Wij zijn altijd op zoek naar ideeën van de spelers, niet alleen van de Nederlandse spelers, maar van alle versies wereldwijd. Een ding werd door heel veel spelers over de hele wereld gevraagd en dat is of wij gebouwen kunnen invoeren die voor een doel dienen. Bijvoorbeeld de waterreddingposten die alleen waterredding missies genereren. We vonden dit een goed idee, en daarom zijn wij aan het werk met “op zichzelf staande specialistische posten” als toevoeging op de bestaande uitbreidingen. Dit zal bij alle versies van het spel worden toegevoegd!

Hoe werken de uitbreidingen ook al weer:
Tot nu toe heb je de mogelijkheid om een uitbreiding te bouwen in je post. Deze uitbreiding geeft je de mogelijkheid om speciale voertuigen aan te schaffen. Deze zijn nodig voor grotere inzetten, welke kunnen worden getriggerd wanneer de uitbreiding actief is. Uiteraard kan je de andere voertuigen op deze post nog steeds gebruiken en kan het nog steeds inzetten genereren die niet zijn gekoppeld aan de uitbreiding. Je kan ook meerdere uitbreidingen op je posten bouwen.

Nu de specialistische posten:
De specialistische posten moeten als volgt werken: Momenteel krijg je misschien veel van dezelfde “standaard inzetten”, terwijl andere grotere en thematische inzetten zeldzamer zijn. Specialistische posten geven je meer controle over wat voor inzetten je krijgt. Bijvoorbeeld: als je een brandweerkazerne hebt met de waterongevallenbestrijding uitbreiding en je bouwt hem uit tot specialistisch waterongevallenbestrijdingspost dan zal deze post alleen maar waterongevallenbestrijdingsinzetten genereren.

Met deze speciale functie krijg je meer toegewijde posten, het geeft je de mogelijkheid om je posten meer realistisch te bouwen en de inzetten meer in de omgeving van je specialistische post te laten genereren.
Dit betekent dus meer controle voor jouw als speler!

Een post kan maar een specialisatie hebben. Om de post tot een specialistische post uit te bouwen, moet je eerst de benodigde uitbreiding hebben voltooid op desbetreffende post. In een nieuwe tab “Specialisatie” krijg je de mogelijkheid om te specialisatie te kiezen voor die post. Voor de duidelijkheid: het bouwen van een specialistische post heeft geen invloed op de voertuigen die je gebruikt of wilt kopen.
Om een beter beeld te krijgen van deze functie, kijk dan eens naar deze screenshots…. Let op: dit is nog niet de definitieve versie.

We zijn erg enthousiast over deze nieuwe functie en we zijn er zeker van dat jij dat ook zal zijn! Maar we horen graag wat jullie van de functie vinden. Welke specialisatie zou je graag willen zien? Wat zou voor jouw nuttig zijn? En bovenal: wat voor andere functies zou je graag willen?

Laat het ons weten in de comments.

Jullie Meldkamerspel.com Team

7-6-2021 – Verkeerd Medicijngebruik

Beste spelers,

Het is weer maandag, dus ook weer tijd voor nieuwe inzetten.
Daarom hebben we ook deze inzetmaandag weer nieuwe inzetten voor jullie beschikbaar gesteld.
Voor de eerste inzet heeft iemand niet opgelet met het innemen van de medicatie, zal jou ambulance kunnen helpen?
De 2de inzet van vandaag vind plaats op een roltrap, iemand is gevallen en vast komen te zitten.

Wij wensen jullie veel plezier met de nieuwe inzetten.

Jullie Meldkamerspel.com Team

Feuerwehr Bielefeld

banner_bielefeld

Maak kennis met de stad Bielefeld. Die ene stad met zijn vreselijk oude centrum en kasteel. Die stad die overal in Leitstellenspiel.de voorkomt. Die stad die bekend is geworden sinds Sebastian er zelf woont. En wij gaan in die stad op bezoek. Natuurlijk hebben wij gesproken over ons prachtige Meldkamerspel, maar ook: Hoe werkt nou precies de Duitse brandweer? 
Lees verder “Feuerwehr Bielefeld”

Lösch- und Rettungszug (BLS)

Zoals jullie misschien weten, is in Zwitserland veel spoorgerelateerde zaken beter geregeld. Zo misschien ook de veiligheid op het spoor. 

Zwitserland heeft iets wat veel landen niet hebben, en dat zijn bergen. En omdat bergen in onze weg liggen, omdat we massaal naar Italië toe willen, heeft men bedacht, we gaan een tunnel bouwen. En om niet te veel in detail te gaan over hoe waarom en waardoor deze Lötschberg basistunnel is gebouwd zijn er wel leuk rondleidingen te volgen. En jullie raden nooit wat ik gedaan heb.

Lees verder “Lösch- und Rettungszug (BLS)”