Feuerwehr Bielefeld

banner_bielefeld

Maak kennis met de stad Bielefeld. Die ene stad met zijn vreselijk oude centrum en kasteel. Die stad die overal in Leitstellenspiel.de voorkomt. Die stad die bekend is geworden sinds Sebastian er zelf woont. En wij gaan in die stad op bezoek. Natuurlijk hebben wij gesproken over ons prachtige Meldkamerspel, maar ook: Hoe werkt nou precies de Duitse brandweer? 
Lees verder “Feuerwehr Bielefeld”

Lösch- und Rettungszug (BLS)

Zoals jullie misschien weten, is in Zwitserland veel spoorgerelateerde zaken beter geregeld. Zo misschien ook de veiligheid op het spoor. 

Zwitserland heeft iets wat veel landen niet hebben, en dat zijn bergen. En omdat bergen in onze weg liggen, omdat we massaal naar Italië toe willen, heeft men bedacht, we gaan een tunnel bouwen. En om niet te veel in detail te gaan over hoe waarom en waardoor deze Lötschberg basistunnel is gebouwd zijn er wel leuk rondleidingen te volgen. En jullie raden nooit wat ik gedaan heb.

Lees verder “Lösch- und Rettungszug (BLS)”

Gemeenschappelijke Meldkamer GMK ‘De Yp’

Facebook Facebookbericht:
Gisteravond tijdens het zware onweer hebben wij een bezoek mogen brengen aan de Gemeenschappelijke Meldkamer GMK ‘De Yp’ in Den Haag!
Super tof natuurlijk om het eens van dichtbij te zien! Naast de rondleiding over alle verdiepingen hebben we op de incidenten verdieping ook nog zelf in een test omgeving mee mogen kijken hoe het in zijn werk gaat. Het zal jullie dan ook niets verbazen dat we veel geleerd hebben en dat daar zeker gebruik van gemaakt zal worden in het spel!

Lees verder “Gemeenschappelijke Meldkamer GMK ‘De Yp’”