Hoe waarschijnlijk is het dat je een bepaalde inzet krijgt?

Hoe functioneert het inzetgeneratiesysteem in Meldkamerspel en hoe waarschijnlijk is het dat je een bepaalde inzet krijgt?

Eigenlijk is het best simpel:

Elke X seconden (waarin X afhankelijk is van de snelheid die jij hebt gekozen, Menu -> de Inzet snelheid) wordt een willekeurige post (Van het type: Brandweer, Ambulance, Politie, Waterongevallenbestrijding) van jou uitgekozen.
Wanneer de gekozen post een uitbreiding bevat, kan nog van discipline gewisseld worden. (Voorbeeld: Ik heb een brandweerpost met een Waterongevallenbestrijding – Nu bestaat er een 50% kans dat het óf een brandweer melding wordt óf een waterongeval wordt. )
Alle inzet hebben wij geordend op de bovenstaande hoofdcategorieën. Een containerbrand hoort bijvoorbeeld bij de brandweer.

Aansluitend wordt dan aan de hand van de gekozen post die je bezit een mogelijke inzet uitgekozen. Alle inzetten worden gesorteerd en bekeken of aan alle voorwaarden wordt voldaan om hem te kunnen krijgen. Denk aan een inzet waar 10 brandweerposten voor nodig zijn en je hebt er maar 5. Ook kijkt die of je de juiste voertuigen bezit, of hoort te bezitten.

Daarna wordt bekeken of de inzet een POI benodigd. Point Of Interests worden steeds belangrijker voor ons. Daardoor kunnen wij meer betekenis geven aan onze ‘platte’ kaart. Bezit de inzet een POI?

 • Zo Ja:
  • Er wordt gecontroleerd of je een POI hebt ingesteld in de buurt van de post.
   • Wanneer Ja:  Helemaal mooi – Het systeem neemt dit POI.
   • Wanneer Nee: Heb je openbare POI geactiveerd? (Zie Meldkamer-> Instellingen tabblad)
    • Wanneer Ja: Het systeem zoekt naar een openbare POI en gebruikt deze.
    • Wanneer Nee: De inzet is niet mogelijk en het systeem stopt zichzelf. Er is voor deze post geen inzet mogelijk, en zal een andere post uitzoeken en opnieuw proberen.
 • Zo Nee: Er wordt een random locatie gekozen.

Sommige inzetten hebben tegenwoordig ook de functie Inzetuitbreiding of terwijl opschaling. Dit verwerken wij ook in de inzetten zelf. Dit wordt dus ook van te voren al bepaald of een inzet wel of niet zal opschalen.
Verder hebben we tegenwoordig de functie om uitbouwen uit te schakelen. Je hebt ze wel gebouwd maar gebruikt ze niet. Dan worden meldingen hier ook niet gegenereerd.

Als alles positief is verlopen zal het systeem de inzet aanmaken en zie jij hem verschijnen op je scherm!

Nog even wat voorbeeldjes:

Je hebt 99 brandweerposten en 1 politiepost. Dan is de kans op een politie-inzet 1%.
Wanneer je 100 brandweerposten hebt met daarvan 1 de uitbreiding waterongevallen, dan is de kans op een waterongeval 0,5%.
Heb ik meerdere ambulanceposten maar heb ik maar 1 daarvan een zorgambulance staan? Alleen rondom deze post zullen meldingen verschijnen voor de zorgambulance.

Er hebben meerdere mensen geklaagd over het feit dat er te weinig waterongevallen plaats vinden. Helaas zijn er in Nederland nog maar weinig brandweerposten met Duikers. Dit heeft dus in ons spel als gevolg dat alleen rondom deze post meldingen ontstaan, met een relatief lage waarschijnlijkheid tegenover de rest van de regio.
We kijken momenteel nog wel of het mogelijk en haalbaar is om inzetten in je gehele inzet gebied te laten plaats vinden, dat betekend dan wel véél langere reistijden voor een ‘zeldzaam’ voertuig.

12 antwoorden op “Hoe waarschijnlijk is het dat je een bepaalde inzet krijgt?”

 1. Beste makers ik heb miss voor een update een leuk iedee. Men iedee is dat als je in een team zit dat ander
  Mensen uit je team ook voerteugen van jij kazeren kunnen gebreuken als ze die nodig hebben maar wel dat die persoon van wie dat voerteug is wel toe steming moet geven. Ik zou het wel leuker vinden als jullie dat toe voegen

  1. dan haalt ge materiaal weg wat deze persoon zelf kan gebruiken voor zijn eigen meldingen

 2. Als aanvulling op de opmerking dat er weinig waterongevallen zijn het volgende:
  Er zijn inderdaad nog maar weinig duikteam’s in de verschillende regio’s.
  Daar staat tegen over dat er vaak wel meer woa’s beschikbaar zijn.

  Is het mogelijk meldingen te genereren waarbij alleen woa’s nodig zijn?
  Dan kan het totaal aan wo meldingen omhoog zonder dat dit een enorme belasting wordt voor de beschikbare wo’s.

 3. Ook ik heb een aanvulling op de opmerking van dat er weinig WO zijn waardoor er dus minder meldingen zijn. In Nederland is het zo geregeld dat er in de regio minimaal 2 teams moeten zijn daarnaast beschikken strategische posten vaak idd wat andre zegt WOA maar ook oppervlakte reddings teams. Het is zelfs zo geregeld in Nederland dat sommige regio’s een samenwerking hebben met de reddingsbrigade en deze standaard worden gealarmeerd ten tijde van een waterongeval.

 4. De inzetuitbereiding is een leuke toevoeging, alleen jammer dat de beloning dan soms naar beneden gaat. Zo kreeg ik pas een brand op een dak voor 2400 credits. Toen werd deze opgeschaald naar met rietenkap. Toen kreeg ik nog maar 1350. Dat lijkt me niet de bedoeling.

 5. momenteel krijg ik iedere keer 2 meldingen met 2 politie auto,s en 3 brandweer wagens, kan het aantal meldingen ook omhoog?
  krijg ik ook meer credits bij langere afstanden?

  1. Dit zelfde probleem heb ik ook. Krijg maar 2 meldingen per keer…. dus vaak heb ik voertuigen still staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *